Náklady na suroviny by měl sledovat každý majitel i manažer restaurace. To je tzv. food cost. A pokud ne, utíkají mu peníze kuchyní a balancuje nad rizikem, že bude mít brzy hluboko do kapsy. Ukážeme si, kde tyto informace hledat a především - jak je snížit.
Ideální food cost
Jak spočítat Food Cost?
Více příkladů, včetně těch z praxe (restaurace, kavárny, hospody i bary) + výpočet drink costu, najdete v naší PDF příručce pro výpočty Costu
Kde data o food costu sledovat?
Co dělat, když je váš food cost příliš vysoký?
Food Cost a Dishboard v praxi
Pokud vás zajímá, jak vám konkrétně nástroj pro finanční správu Dishboard může pomoci, přečtěte si příběh restaurace a baru Automat Matuška, kde ušetřili na food costu i času s tabulkami - Jak Automat Matuška díky Dishboardu šetří 35 hodin měsíčně a snižuje “pour cost”