Mzdy jsou jedním z největších výdajů každé restaurace. A pro vás jako majitele nebo manažera je klíčové mít mzdové náklady pod kontrolou, aby byl podnik nejen ziskový, ale i konkurenceschopný.
Když se ale náklady na mzdy začnou vymykat, může to mít velký vliv na finanční zdraví vašeho gastro podniku. A jak zjistit, zda se vymykají? Stačí je správně sledovat. Proto jsme pro Vás připravili 5 praktických tipů, jak efektivně sledovat, ušetřit, a přitom neohrozit kvalitu služeb ani spokojenost vašeho týmu.
📊 Co je labor cost a jak ho vypočítat?
Ideální labor cost
🔍 Co způsobuje zbytečné mzdové náklady?
Víte, jak správně počítat food cost?
Tuto metriku lze zároveň vypočítávat na několika úrovních, o kterých si můžete přečíst v našem článku pro food cost. A to právě včetně zmíněného zohlednění skladových zásob.Jak efektivně snížit labor cost??